Zapraszamy do oraganizacji wesela w Sercu Puszczy Augustowskiej w Augustowie – stolicy turystycznej Polski Północno – Wschodniej. Hotel Wojciech zlokalizowany jest 7 kilometrów od centrum Augustowa, w sercu Puszczy Augustowskiej, na cyplu między jeziorem Białym, a jeziorem Staw Wojciech.
W naszym sąsiedztwie znajduje się Sanktuarium Maryjne w Studzienicznej i śluza Przewięź położona na szlaku kanału Augustowskiego. Ślub w kaplicy w Studzienicznej, w której modlił się Papież Jan Paweł II w czasie swojej pielgrzymki do Polski, to niezapomniane chwile dla wszystkich uczestników.
Hotel Wojciech w Augustowie dysponuje 25 komfortowo wyposażonymi pokojami, restauracją, barem, doskonale wyposażonymi klimatyzowanymi salami konferencyjnymi a także świetnie rozbudowaną częścią rekreacyjną. W Hotelowym Centrum Rekreacyjnym czekają na Państwa basen, sauna, siłownia, solarium, gabinet kosmetyczny, sala bilardowa, kort tenisowy, wypożyczalnia sprzętu sportowego (rowery trackingowe, Nordic Walking) oraz własna przystań wodna (łodzie wędkarskie, kajaki , rowery wodne).
W otoczeniu hotelu znajduje się Puszcza Augustowska, Jezioro Białe (w odległości 70 m) oraz jezioro Staw Wojciech (w odległości 150 m), co umożliwia gościom weselnym podróż statkiem Żeglugi Augustowskiej z Sanktuarium do przystani hotelu Wojciech w Augustowie. Przygotowujemy również weselne cateringi na statku oraz kuligi, grille i ogniska, które są atrakcją każdego wesela.
Hotel SPA Wojciech dysponuje salą restauracyjną mogącą ugościć około 70 osób, salą bankietową na około 20 miejsc, oraz tarasem restauracyjnym z widokiem na jezioro Białe. Restauracja Hotelu Wojciech to świetne miejsce do organizacji bankietów oraz imprez okolicznościowych.
Szeroki wybór alkoholi, karta win ze Starego i Nowego Świata, szeroki wybór kaw i herbat stwarza niezliczoną liczbę możliwych doznań smakowych i zachęca do odwiedzenia Baru Hotelu Wojciech w Augustowie.
Kuchnia hotelowa oferuje szeroki wachlarz dań kuchni polskiej, a także kuchni kresowej. Znajdziemy wśród nich także dania rybne (szczupak, sielawa, sieja), jak i dania regionalne (kartacze, babka ziemniaczana, kiszka ziemniaczana, pierogi). Specjalnością Szefa Kuchni jest pieczona kaczka oraz lin w śmietanie.
Częstą formą oprawy gastronomicznej imprezy firmowej są stoły okolicznościowe np. rybacki, wiejski, myśliwski, z odpowiednio dobranym menu. Gastronomia hotelowa świadczy również na życzenie usługi cateringowe, w tym kolacje na statkach Żeglugi Augustowskiej, posiłki - ogniska w trakcie spływów, kuligów i innych imprez plenerowych.
Liczba unikatowych wyświetleń wizytówki: 1414